Jan groeit op met klassieke muziek, maar al snel lonkt de popmuziek: De piano wordt afgewisseld met synthesizers. Op jonge leeftijd speelt Jan in ‘Funky Fusion’, daarna in ‘What-A-Gig!’ waarmee hij optreedt in o.a. de Budokanhal, Japan. Op de conservatoria te Hilversum, Rotterdam en Groningen krijgt hij les van o.a. Jan Huydts, Henk, Elkerbout, Jan Laurens Hartong en Berend Meiborg. In ’95 studeert Jan af in Piano LM en Electronische compositie.

Dankzij de vele buitenlandse reizen (Japan, Australië, Afrika) komt Jan in aanraking met andere culturen. Dat is hoorbaar en wordt gekenmerkt als een van zijn speel- en componeerstijlen. Luister naar zijn albums op iTunes of soundcloud

Jan Meiborg is een ervaren pianist/keyboardspeler met een brede muzikale interesse en staat op zeer uiteenlopende podia:
undergroundcafe’s in Montreal, de bekende Ronnie Scott’s Jazz Club London, de machtig grote Budokanhal te Tokio, een tuinfeest in Nairobi (Kenya), het ‘American Summer Festival’ (Olympische Spelen), maar ook…bij u thuis! Afhankelijk van de gelegenheid is een ruim repertoire voorhanden, met eigen werk, bekende popsongs, jazz en klassiek romantisch getint repertoire.

Jan zijn componeer- en speelstijl wordt omschreven als ‘vakkundig en sfeervol’. “Ik ben blij met de afgeronde opleiding aan het conservatorium voor jazzmusicus, maar ik blijf me ontwikkelen: Sindsdien voel ik me aangetrokken tot het minimalisme en streef er naar om met de ene noot de juiste sfeer te treffen. Het uiten van emoties middels muzikale powerplay heb ik altijd nog achter de hand 🙂

Volg ons op: