Artiesten

opleiding

Jan groeit op met klassieke muziek, maar al snel lonkt de popmuziek: De piano wordt afgewisseld met synthesizers. Op jonge leeftijd speelt Jan in 'Funky Fusion', daarna in 'What-A-Gig!' waarmee hij optreedt in o.a. de Budokanhal, Japan. Op de conservatoria te H'sum, R'dam en Groningen krijgt hij les van o.a. Jan Huydts, Henk, Elkerbout, Jan Laurens Hartong en Berend Meiborg. In '95 studeert Jan af in Piano LM en Electronische compositie. In zijn geluidsstudio componeert en produceert Jan muziek voor albums, musical- en theaterproducties.

Dankzij de vele buitenlandse reizen (Japan, Australie, Afrika) komt Jan in aanraking met andere culturen. Dat is hoorbaar en wordt gekenmerkt als een van zijn schrijfstijlen.

componist/producer Jan Meiborg

2018: componist/producer voor King Lear door Shakespeare Theater Diever

2017/18: componist/producer voor theater 'Heringedeeld Gr.'

2017: componist/producer voor 'Zalige Vrouwtjes' door Shakespeare Theater Diever

2017: componist en arrangeur voor 'Buitenspel', musical geinspireerd op het leven van J.J. d'Ancona

2016: componist/producer album 'Music to my Soul' van Bufu Sanna

2015/16/17: componist/producer voor theater 'Uut de Hoogte' locatie: Der Aa Theater, Groningen

2014: componist/arrangeur, muzikaal (co)leider 'Moordstuk' door De Noordelingen en HJSO 

2014: componist en arrangeur voor 'Aletta de Musical' van GOOV Muziektheater, 50 werken voor SATB koor en symfonie orkest, inclusief underscores (doorgecomponeerd) interview

2013: composities voor 'Othello' en 'Midzomernachtsdroom' van Shakespeare Theater Diever

2010: musical-director muziektheater Swet6; composities en arrangementen voor koor en ensembles. vb. compositie Libera Me, voor counter-tenor, mannen- en strijkkwartet. Titelsong Spiegel

2006: winnaar landelijke compositiewedstrijd 'Lied van de Vrijheid' door Nationaal Comite 4 & 5 mei. Ook uitgevoerd tijdens Bevrijdingsfestival Groningen: 'I Learn' 

2004: winnaar Liedjesschrijfwedstrijd Streektaalproject NNO. 'Klaver Fjouwer' wordt van tekst voorzien en uitgevoerd door het NNO o.l.v. dirigent Jacob Slagter. 

2004: compositie en productie van 'No Walls' door Bufu Sanna. Een videoclip t.b.v. Giro555

'95-2008: albums OrienTTales 1, 2 en 3

kijk hier voor uitgebreide lijst van composities en producties

 musicus/componist Jan Meiborg

Jan Meiborg is een ervaren pianist/keyboardspeler met een brede muzikale interesse en staat op zeer uiteenlopende podia: 
undergroundcafe's in Montreal, de bekende Ronnie Scott's Jazz Club London, de machtig 
grote Budokanhal te Tokio, een tuinfeest in Nairobi (Kenya), het 'American Summer Festival' (Olympische Spelen), maar ook...bij u thuis!

Jan zijn speelstijl wordt omschreven als ‘vakkundig en sfeervol'. "Ik ben blij met de afgeronde opleiding aan het conservatorium voor jazzmusicus, maar is is meer: Als minimalist streef ik ernaar met de juiste noot de goede sfeer te treffen. Ik ben niet van de bombast en muzikaal machtsvertoon.

Afhankelijk van de gelegenheid is een ruim repertoire voorhanden, met eigen werk, bekende 
popsongs, jazz en klassiek romantisch getint repertoire.

Beluister Jan zijn pianoarrangement op de soundtrack van de film 'Pirates of the Carribean'.

www.orienttales.nl Jan is de bedenker van OrienTTales: een in Nederland uniek ensemble waarin muziekstijlen uit het Westen en het Verre Oosten samenkomen.

jan6a.jpg
jan_hammond.jpg
jan4a.jpg
jan_thumb.jpg
ryuichi_sakamoto_jan_meiborg1_klein.jpg