Artiesten

OrienTTales brengt een verrassende muzikale mix van Aziatische melodieën met westerse muziekstromingen.

   official homepage   www.orienttales.nl

Een boeiend geheel

Tijdens de expositie China Festival of Lights in Dierenpark Emmen (2009/2010) klinkt muziek van componist Jan Meiborg. Samen met de prachtige lichtsculpturen vormde het een boeiend geheel.

In het Olympisch jaar 2008 stond het Drents Museum en het Groninger Museum in het teken van de kunstexpositie GoChina, en zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Jan Meiborg en zijn project OrienTTales. Het resultaat: een enorme serie (60!) concerten en shows.
Voor het GoChina evenement heeft Jan Meiborg zich verdiept in de rijke Chinese muziekcultuur. Voor speciale concerten zoekt Meiborg (piano) contact met Chinese musici die ‘meester zijn’ in het bespelen van zeer oude exotische instrumenten zoals de sheng, gu-zheng en de ehru. Het OrienTTales ensemble brengt niet alleen vertolkingen van Chinese traditionals: Eigentijdse arrangementen op Chinese traditionals en thema’s uit aziatische filmklassiekers worden afgewisseld met de overwegend minimalistische composities van Meiborg. Eenvoudige –doorgaans pentatonische- melodieën rusten op een bed van complexe harmonieën. Romantisch klassieke vioollijnen worden  ondersteund door  groovende hypnotiserende percussiepatronen;  het legt een ‘vliegend tapijt’ waarop het ensemble zich al improviserend op weg begeeft naar exotische oorden.“Sferisch en beeldend”, zoals omschreven door 'de pers'.
Naast het gebruik van authentieke instrumenten is er de high-tech apparatuur (synths, samplers, en beeldprojecties).
Visuals
De verrichtingen op het podium zijn te volgen op grote projectieschermen; VJ's wisselen deze beelden af met authentiek materiaal van bijvoorbeeld het Terracottaleger, Chinese landschappen, fotografie en indrukwekkend eigen filmateriaal. OrienTTales, een compleet artisitiek geheel.   

luisterfragmenten album OrienTTales 3 (live)
 
audio Forbidden Colours   audio Floating Stream  audio Sheperd Song    audio Dm Groove    audio Himawari 

download de CD
bestellijst

de OrienTTales albums zijn ook op iTunes te vinden!

copyright fotomateriaal op deze pagina: Leonie Kuizenga en Anja Datema

_mg_7895.jpg
sietse_huisman_orient_tales.jpg
ehru_klein.jpg
_mg_7819.jpg
_mg_7933.jpg