Jan Meiborg

Jan Meiborg (1967) groeit op met klassieke muziek, maar al snel lonkt de popmuziek: de piano wordt afgewisseld met synthesizers. In zijn tienerjaren speelt Jan in ‘Puntgaaf’ met o.a. Coen Verbraak, ‘Funky Fusion’ met Ellen ten Damme en ‘What-a-Gig!‘ een 10-mans formatie waarmee hij optreedt voor televisie, landelijke podia en de Budokanhal in Tokio, Japan. Op de conservatoria te Hilversum, Rotterdam en Groningen krijgt Jan Meiborg les van o.a. Jan Huydts, Henk Elkerbout, Jan Laurens Hartong en Berend Meiborg. In ’95 studeert Jan Meiborg af in de richting Piano LM en Electronische Compositie.
Dankzij de vele buitenlandse reizen (zoals Japan, Australië, Afrika) komt Jan Meiborg in aanraking met andere culturen. Dit is hoorbaar en wordt gekenmerkt als een van zijn speel- en componeerstijlen. Luister naar zijn serie OrienTTales en andere albums op iTunes of soundcloud.

Jan Meiborg is een ervaren pianist/keyboardspeler/producer/componist met een brede muzikale interesse en staat op zeer uiteenlopende podia: concertpodia in Nederland, undergroundcafe’s in Montreal, de bekende Ronnie Scott’s Jazz Club London, de machtig grote Budokanhal te Tokio, een tuinfeest in Nairobi (Kenya), het ‘American Summer Festival’ (Olympische Spelen ’96 in Atlanta USA), maar ook…op een sfeervol klein podium en als huispianist bij Kruit en Kramer. Afhankelijk van de gelegenheid is er een mooi repertoire voorhanden; eigen werk, bekende popsongs, jazz en licht klassiek romantisch getint repertoire.

Naast het musiceren is Jan Meiborg gepassioneerd fotograaf. Hij heeft opdrachten binnen de portretfotografie (ook glamour inclusief styling), bruidsfotografie en landschapsfotografie. Bekijk vooral ook even zijn serie ‘artiesten en musici’. Dankzij de muziek en fotografie reist Jan veel.
www.meiborgfotografie.nl
Eén van de opdrachtgevers is fotografie-reizen.nl

Wat anderen zeggen

Jan Meiborg zijn componeer- en speelstijl wordt omschreven als ‘vakkundig en sfeervol’. ‘Een vakman die op kenmerkende wijze de piano bespeelt en even makkelijk op z’n Hammond en keyboards uit de voeten kan. Met oor voor detail; groot in het kleine’.

Jan Meiborg tijdens een van zijn vele optredens
Volg ons op: