Ons cursusaanbod

Bij Meiborg producties hebben we een ruim cursusaanbod. Staat hier niet tussen wat jij zoekt? Laat het ons weten, de kans is groot dat we alsnog iets voor jou kunnen betekenen.

Zangles 

Voor zangles in Groningen ga je naar docent Sandra van den Steen bij Meiborg producties: nergens anders vind je de unieke combinatie van veel ervaring, frisse lesmethodes zoals EVTS en CVT en hippe grote geluidsstudio’s met opnamemogelijkheden!

Tijdens de zangles wordt aandacht besteed aan de elementen die een belangrijke rol spelen bij jouw persoonlijke ontwikkeling én aspecten tijdens het zingen
• basistechniek zingen, EVTS, CVT
• dynamiek & frasering
• repertoirekeuze
• microfoontechniek
• podiumpresentatie tijdens een optreden en concert

Zangers en zangeressen krijgen wekelijks 40 of 30 min. zangles in Groningen van docent Sandra van den Steen.

Je kan bij Meiborg producties eenvoudig een andere cursus volgen zoals pianoles, Hammond orgelles, sounddesign voor producers… Bekijk het ruime cursusaanbod.

Pianoles 

Voor pianoles in Groningen ben je bij Meiborg producties aan het goede adres: een toonaangevend instituut in de noordelijke provincies; nergens anders vind je de unieke combinatie van veel ervaring, frisse lesmethodes en hippe grote studio’s met de prachtige Yamaha vleugel!

Docent Jan Meiborg krijgt regelmatig de vraag: “Is pianoles saai en streng en alleen maar noten lezen?” Nee, niet bij ons! Meiborg stelt zijn cursisten, hun muzikale voorkeur en doelen centraal. Plezier bij pianoles staat altijd voorop! Maar bij ons kan je ook terecht als je naar een beroepsopleiding op een MBO of HBO (conservatorium) wil. Al bijna 30 jaar verzorgen wij vooropeleidingstrajecten. Pianoles is op basis van privéles en daarmee ontvang jij de volle aandacht van gediplomeerd pianodocent Jan Meiborg. Op aanvraag zijn ook pianolessen in groepsverband mogelijk.

Prachtige grote vleugel

Je krijgt pianoles op onze prachtige grote Yamaha C3 vleugel. Je leert repertoire spelen wat jij leuk vindt: pophits, blues, klassiek, salsa, jazz of jouw eigen composities. Er zijn diverse lesmethodes: accoorden, notenschrift, je huiswerk opnemen op je smartphone of we maken filmpjes.

Elke week 30 min. of 40 min. privé pianoles in Groningen. Docent Jan Meiborg. Je kan bij Meiborg producties eenvoudig een andere cursus volgen zoals zangles, gitaarles, sounddesign voor producers… Bekijk het ruime cursusaanbod.

Combinatieles gitaar en zang

Combinatieles gitaar en zang is zeer geschikt voor alle singer-songwriters! Thuis op de bank, op een feest of in een kroeg steel jij de show met gitaar en zang! In de combinatieles ‘gitaar en zang’ leer jij de juiste accoorden en de perfecte zangtechniek, zodat jij ‘los kan gaan’ als artiest.

In Groningen volg je de combinatieles ‘gitaar en zang’ bij docent Sandra van den Steen (Bufu Sanna). Zij heeft enorm veel ervaring als docent en podiumartiest en wil die kennis graag met jou delen.

Wekelijks 30 min. of 40 min. ‘combinatieles gitaar en zang’ in muziekstudio Groningen. Docent Sandra van den Steen ofwel Bufu Sanna.

Je kan bij Meiborg producties eenvoudig een andere cursus volgen zoals pianoles, soundddesgin voor producers,…Bekijk het ruime cursusaanbod.

Hammond orgelles

Hammond orgelles volg je in Groningen bij orgeldocent Jan Meiborg van Meiborg producties. Er is weinig zo magisch als het mooie Hammond-orgelspel als bv. Jimmy Smith, John Lord, Booker T. en onze eigen Sven Figee! In Groningen staat de muziekstudio van Meiborg producties. In de Hammond-orgelles leer jij hier werken met drawbars, volumepedaal, en je speelt repertoire wat jou aanspreekt: pophits, blues/rock, jazz en meer.

Lesmethode Hammond orgelles: middels accoorden en notenschrift, luister- en kijkvoorbeelden. Elke week privé Hammond orgelles in Groningen van orgeldocent Jan Meiborg.

Je kan bij Meiborg producties eenvoudig een andere cursus volgen zoals sounddesign voor producers met een DAW, zangles, pianoles, gitaarles en nog veel meer. Bekijk ons uitgebreide cursusaanbod.

Sounddesign voor producers met een DAW

Sounddesign voor producers met een DAW zijn in Groningen bij docent en producer Jan Meiborg aan het juiste adres. Hij heeft veel ervaring en wil zijn kennis graag net jou delen. Op regelmatige basis zijn er gastdocenten aan het werk. Op dit moment is dat de getalenteerde producer Jan Ipe Rozema.

Muziek maken met computer voor producers met een DAW: Protools HD, Garageband, Logic Pro, Cubase, FL Studio, Ableton, Cubase.
Wat leer je bij producer Jan Meiborg? Jouw favoriete tracks analyseren, alle stijlen van Big Room tot Hard Style, vette beats maken, uitleg over baslijnen, accoorden en melodieën, componeren, arrangeren, geluidssynthese, eindmix, mastering, gebruik van hard- en software, plug-ins etc.

Wekelijks 30 of 40 min. privéles ‘Sounddesign voor producers’ van docent/producer Jan Meiborg of één van zijn collega’s in de muziekstudio’s van Meiborg producties in Groningen.

Je kan bij Meiborg producties eenvoudig een andere cursus volgen! Bekijk het ruime cursusaanbod.

Componeren en arrangeren

Les in ‘componeren en arrangeren’ in Groningen: neem je met een gerust gevoel bij componist/docent Jan Meiborg. Hij heeft muziek gecomponeerd en uitgebracht op vele albums en wil zijn ervaringen en vakkennis graag met jou delen. En het mooie is: in onze geluidsstudio kunnen gelijk jou eigen composities opnemen!

Treedt in de voetsporen van Ed Sheeran, Sakamoto, Bach, Ludovici en wordt componist!
Aandachtspunten:
• muziektheorie • notatieschrift (ook Sibelius) • alle muziekgenres • analyseren van composities • arrangeren van jouw muziek
Muzikale basiskennis vereist.

Wekelijks 40 min. les in ‘componeren en arrangeren’ in Groningen door componist/docent Jan Meiborg. Je kan bij Meiborg producties eenvoudig een andere cursus volgen zoals pianoles, gitaarles, zangles, en sounddesign voor producers met een DAW. Bekijk ons uitgebreide cursusaanbod.

Keyboardles

Keyboardles in Groningen: neem je met een gerust gevoel bij Jan Meiborg van Meiborg producties. Jan is een ervaren en enthousiaste docent, en weet (bijna) alle antwoorden op jou vragen over de werking van jouw eigen keyboard zoals ‘styles, ritmes en voices’. Breng je keyboard mee tijdens je keyboardles in Groningen of Roden. Jan Meiborg leert je gelijk alle popclassics er op te spelen. Keyboardlesmethode: middels accoorden en notenschrift en luister- en kijkvoorbeelden. Elke week 30 min. privé keyboardles in Groningen en Roden, docent Jan Meiborg.

Je kan bij Meiborg producties eenvoudig een andere cursus volgen zoals gitaarles, Hammondorgelles, pianoles, sounddesign voor producers, zangles. Bekijk ons uitgebreide cursusaanbod.

voorbereidingstraject theorie en solfège

Voorbereidingstraject muziektheorie en solfège volg je met een goed gevoel bij Meiborg producties. Een beroepsopleiding verlangt van jou dat je een bepaald theoretisch niveau hebt. Onze cursus ‘voorbereidingstraject muziektheorie en solfège’ is dus uitermate geschikt voor jou als voorbereiding op een MBO of HBO zoals bijvoorbeeld het Noorderpoort, Prins Claus Conservatorium, ArtEZ, Popacademie, Rockacademie of Academie voor Popcultuur. Bij Meiborg producties hebben we enorm veel ervaring. We hebben enorm veel zangers en muzikanten mogen afleveren aan deze beroepsopledingen. We zijn zelf afgestudeerd aan het conservatorium, zijn werkzaam op en verbonden aan bovengenoemde beroepsopleidingen. Met jou hulp gaan we jou middels  dit voorbereidingstraject ’theorie en solfège’ goed voorbereiden zodat je wordt toegelaten!

Wekelijks 30 min. of langer privéles ‘voorbereidingstraject theorie en solfège’ van de zeer ervaren docent Jan Meiborg.

Je kan bij Meiborg producties eenvoudig een andere cursus volgen zoals sounddesign voor producers, pianoles, zangles, en nog meer. Bekijk ons uitgebreide cursusaanbod.

strippenkaart

Lukt het jou niet wekelijks op muziekles te komen, of heb je af en toe een ‘opfris’ muziekles nodig?
Dan is de 10-strippenkaart iets voor jou. Je spreekt een muziekles af wanneer het jou en je docent past. Onze strippenkaart is geldig voor alle muziekcursussen bij Meiborg producties.
voorwaarde: losse les (intake) vooraf waarin je niveau wordt getoetst, geldigheid: 6 mnd na afgifte datum

40 min. per les, totaal 10-strippenkaart lessen                30 min. per les, totaal 10-strippenkaart lessen
tarief: € 315,-                                                                    tarief: € 270,-

cadeaubon muziekles; een origineel cadeau!

Een enorm leuk cadeau om te geven, en om te ontvangen is onze cadeaubon muziekles! Je kent iemand die graag met muziek bezig is? Dan is onze ‘cadeaubon muziekles’ een zeer origineel cadeau! Hij/zij krijgt een rondleiding door de studio en krijgt muziekles naar keuze zoals: pianoles, zangles, componeren, Hammond-orgelles, gitaarles voor singer-songwriters, produceren (sounddesign voor producers).

tarief cadeaubon muziekles: vanaf € 37,- inclusief koffie/thee.

Losse muziekles

Nog niet helemaal zeker of je je in laat schrijven als cursist? Neem dan een losse muziekles en bekijk of muziekles (maakt niet uit welke cursus) iets voor jou is. Na deze losse muziekles besluit je je wel of niet in te schrijven voor een van onze cursussen zoals zangles, pianoles, gitaarles, sounddesign voor producers met een DAW, Hammond orgelles.

kosten: € 37,- voor 30 min. les en € 45- voor 40 min. les 

Cursistenpresentatie

Een jaarlijks terugkerend festijn is de cursistenpresentatie van Meiborg producties. Tijdens gezamenlijke repetities leer je samenspelen met andere muzikanten en zangers. Er wordt aandacht besteed aan:
• luisteren naar elkaar • timing • opbouw en frasering (o.a. dynamiek) • tekstbeleving • podiumpresentatie • overwinnen van podiumstress

Zo enthousiast, dat smaakt naar meer!
Tijdens de leerzame en intensieve repetities onder leiding van de enthousiaste docenten Sandra van den Steen en Jan Meiborg volgt een live-presentatie ofwel de cursistenpresentatie met professioneel geluid, licht en natuurlijk…veel publiek! Het mooie is, dat vrijwel al onze cursisten uitkijken naar de volgende editie! De beginners begeleiden wij met hun eerste stappen richting het concertpodium. Best wel eng allemaal maar na afloop zijn alle deelnemers zijn zo enthousiast, dat ze zich direct inschrijven voor de volgende editie. Datum volgt…datum volgt… 😉

Volg ons op: