Werken met professionele software

Les in opnamestudio

Plug-ins, soft synths, mix, mastering etc.

Les van professioneel producer

Sounddesign voor producers

Sounddesign voor producers met een DAW zijn in Groningen bij producer Jan Meiborg aan het juiste adres. Jan heeft veel ervaring en wil zijn kennis graag met jou delen. Jan Meiborg is producer van talloze albums en producties en kan jou helpen met jouw tracks. Je krijgt les in de opnamestudio met vele instrumenten, meerdere hard- en software waar jij mee leert werken.

We behandelen alle muziekstijlen; van minimal tot hardstyle

Muziek maken met computer voor producers met een DAW: Protools, Garagaband, Logic, Cubase, FL Studio etc.
Wat leer je bij producer Jan Meiborg? Jouw favoriete tracks analyseren, alle stijlen van minimal tot tot Hard Style, vette beats maken, uitleg over baslijnen, accoorden en melodieën, componeren, arrangeren, geluidssynthese, softsynths, eindmix, mastering, gebruik hard- en software, plug-ins etc. We hebben een mooi 19 inch rack staan met Focusrite en Ballari hardware.

opname zangtrack is eenvoudig te regelen

Zodra jouw track klaar is, wil je er misschien wel zang aan toevoegen. Dat is bij ons heel eenvoudig te regelen, omdat er wekelijks tientallen zangers en zangeressen bij ons in de studio komen. Je leert jouw creatieve idee om te zetten tot een volwaardige track, inclusief zanglijn!
Daarna wordt het tijd je zelf te promoten, te etaleren. Middels een eigen social mediakanaal verspreid je jouw muziek. Wij helpen je hiermee.

Neem al je vragen mee naar les

Omdat je thuis waarschijnlijk al een set up hebt, ofwel een DAW, kan je thuis lekker aan de slag met jouw tracks. En alle vragen die je hebt over je compositie, gebruik van plug-ins, monitoren etc. neem je mee naar les. Als je een laptop hebt neem je die mee. Al vele producers hebben lessen genomen bij ons. Ook jij bent van harte welkom!

Ben je serieus?

Wanneer je heel serieus met muziek bezig bent, denk je er misschien aan een beroepsopleiding te volgen aan een MBO of HBO. Wij kunnen je hiermee helpen: je tracks moeten een bepaald niveau krijgen en je theoretische kennis en niveau van solfège gaan we vergroten.

Wekelijks 30 of 40 min. privéles ‘Sounddesign voor producers’ van producer Jan Meiborg in de muziekstudio in Groningen.

Je kan bij Meiborg producties gemakkelijk een andere cursus volgen zoals: zangles, pianoles, Hammond orgelles of cajon. Het draagt allemaal bij aan jouw muzikale groei.

Nieuwsgierig naar onze andere cursussen. Bekijk dan ons cursusaanbod.

Wat onze cursisten zeggen

Wie is Jan Meiborg

Jan Meiborg groeit op met klassieke muziek, maar al snel lonkt de popmuziek: De piano wordt afgewisseld met synthesizers. In zijn tienerjaren speelt Jan in ‘Puntgaaf’ met een vriendengroep met o.a. Coen Verbraak, ‘Funky Fusion’ met Ellen ten Damme en ‘What-A-Gig!’ waarmee hij in '89 optreedt in o.a. de Budokanhal, Japan. Op de conservatoria te Hilversum, Rotterdam en Groningen krijgt Jan Meiborg les van o.a. Jan Huydts, Henk, Elkerbout, Jan Laurens Hartong en Berend Meiborg. In ’95 studeert Jan Meiborg af in de richting Piano LM en Electronische Compositie.

Dankzij de vele buitenlandse reizen (zoals Japan, Australië, Afrika) komt Jan Meiborg in aanraking met andere culturen. Dit is hoorbaar en wordt gekenmerkt als een van zijn speel- en componeerstijlen. Luister naar de serie OrienTTales en andere albums Youtube op iTunes of Soundcloud

Jan Meiborg is een ervaren pianist/keyboardspeler met een brede muzikale interesse en staat op zeer uiteenlopende podia:

  • concertpodia in Nederland
  • undergroundcafe’s in Montreal
  • de bekende Ronnie Scott’s Jazz Club London
  • de machtig grote Budokanhal te Tokio
  • een tuinfeest in Nairobi (Kenya)
  • het ‘American Summer Festival’ (Olympische Spelen)
  • maar ook…in een sfeervol restaurant of een huisconcert!
Volg ons op: